Bilferie i Europa

Sommeren er rett rundt hjørnet, og mange av oss ser frem til å pakke bilen og begi oss ut på eventyr både i Norge og Europa. Vi har satt sammen noen gode råd for å hjelpe deg å senke stressnivået og få mest mulig ut av ferien din.

1. Papirjungelen

Før du kaster loss og setter kursen mot solnedgangen, husk å ha alle nødvendige dokumenter lett tilgjengelig. Førerkort, pass, vognkort, grønt kort og forsikringsbevis er som et kompass i en jungel av papirer.

I de fleste land kan du kjøre uten grønt kort, men det er viktig å sjekke dette før du reiser. Kortet kan enkelt bestilles ved å kontakte oss, og sendes digitalt. Skal du reise til Sør-Europa ellers anbefaler vi uansett å ta med grønt kort.

Og mens du er i gang, sjekk om forsikringen din dekker veihjelp i utlandet - bedre å være på den sikre siden! Hos oss dekkes veihjelp på kasko og delkaskoforsikringer.

Vær også oppmerksom på at bilforsikringen ikke gjelder i Russland, Belarus og Kosovo.

2. Gi bilen litt kjærlighet

Gi din trofaste firehjuling litt kjærlighet før du begir deg ut på det store eventyret. Sjekk dekktrykk, oljenivå, bremsene og lysene - bilen din vil takke deg med å kjøre som en drøm.

3. Kartet er din beste venn

En god sjåfør kjenner sin rute, og det samme gjelder en god bilferierer! Planlegg reisen på forhånd og spar deg selv for unødvendig stress. Sjekk trafikkreglene i de landene du skal besøke, og husk at noen steder krever veiavgiftsmerker.

4. Oppdagelsesferd for de små

Lange bilturer kan være en utfordring for barna, men hvem sa at de må være kjedelige? I stedet for å overlate dem til en iPad, hvorfor ikke engasjere dem med bøker, spill, og leker? La dem følge med på reiseruten på et ekte kart, og oppmuntre dem til å være nysgjerrige på de nye stedene og kulturene dere oppdager underveis.

5. Elbil-eventyr

For de som reiser med elbil, er planlegging nøkkelen til suksess. Hvis du ikke kjører en Tesla kan europaferien fort bli kaotisk når man skal sette seg inn i ladeapper og ladeoperatører. Heldigvis har den norskutviklede ladeappen «Elton» klart å samle ruteplanlegger, ladekart og ikke minst betaling i en elegant løsning. Her får du tilgang til alle de største ladeoperatørene i en og samme løsning. Og sist, men ikke minst, husk god skikk på ladestasjonene: ikke blokker ladepunktene unødvendig, og unngå å lade til 100% om du ikke må.

6. Sikkerhet først

Husk å ta regelmessige pauser for å unngå tretthet. Fyll opp med vann og sunne snacks, og ha alltid et førstehjelpsskrin og en refleksvest i bilen.


Bilferie gir deg friheten til å oppdage Europa i ditt eget tempo. Med god planlegging og forberedelse, kan du se frem til en eventyrlig og uforglemmelig sommerferie. God tur!Granne er til stede med gode råd i hverdagen og hjelp når du trenger det. Snakk gjerne med oss om bilforsikring eller reiseforsikring.

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024