Disse personforsikringene anbefaler forsikringsrådgiveren

Lurer du på hvilke personforsikringer du burde ha? Det er ikke slik at absolutt alle trenger alt av personforsikringer, men noen kan være lurt - alt kommer an på din livssituasjon. Vi har tatt oss en prat med Ida, autorisert forsikringsrådgiver for Privatforsikringer her i Granne. Her er hennes gode råd.

1. Hvorfor trenger jeg personforsikringer?


- Mange er veldig flinke til å forsikre tingene sine, men glemmer seg selv og familien sin, selv om langvarig sykdom og dødsfall kan ha mye større økonomiske konsekvenser enn en krasjet bil. Det kan være ubehagelig å tenke på, men alle bør ta en gjennomgang av sin og familiens økonomi og vurdere hvilke konsekvenser dette kan ha.


Tenk gjennom hva som vil skje om du eller partneren din blir langvarig syk, ufør eller dør. Klarer dere å beholde huset? Hva med hytta? Blir dere satt i en situasjon der dere må selge hjemmet deres og bytte skolekrets for barna i en allerede vanskelig tid?


Det handler om økonomisk trygghet i noen av livets vanskeligste situasjoner – som gir deg og dine nærmeste friheten til å fokusere på andre ting.


2. Hvordan bør jeg vurdere hvilke forsikringer jeg trenger basert på min livssituasjon?

- Du kan vurdere hvilke personforsikringer du trenger ved å tenke gjennom hvilken situasjon du eller familien ville bli satt i om du skulle bli alvorlig syk, ufør eller dø. Det kommer an på om noen er avhengige av din inntekt og om din husholdning har mye gjeld som vil være vanskelig å betjene på betydelig lavere inntekt. I så fall bør du vurdere både uføreforsikring og dødsfallsforsikring. Du bør også vurdere om du kan fortsette i din jobb om partneren din blir langvarig syk eller faller fra – for eksempel om du har barn og jobber offshore.


Uføreforsikring
Visste du at dersom du blir ufør blir betalingene fra NAV begrenset til 66 % av lønnen du hadde før du ble ufør med et tak på 6G? Det tilsvarer rundt kr 470.000,- før skatt om du nå har en årslønn på kr 750.000,- eller mer. Jo høyere lønn du har, jo mer går altså inntekten din ned om du skulle bli ufør og en uføreforsikring kan hjelpe deg til å få økonomien til å gå rundt.


Les mer om uføreforsikring og se hvor mye inntekten din vil påvirkes med inntektskalkulatoren her.


Dødsfallsforsikring
Dødsfallsforsikringen gir en engangsutbetaling ved død, uansett årsak. Er du gift går pengene til din ektefelle — hvis ikke følger utbetalingen arveloven. Dette vil gi etterlatte muligheten til å betale ned gjeld og kunne beholde hus og hjem når det verste har skjedd. Les mer om dødsfallforsikringen her.


Har du særkullsbarn?
Da er det ekstra viktig å tegne dødsfallsforsikring slik at partneren din enklere kan betale ut arven uten å havne i økonomiske problemer selv.


Hovedreglene for arv kort oppsummert:

Singel
Samboer
Gift
Med barn:Barna arver alt
Med barn:Samboer 4G. Barna resten
Med barn:Barna 3/4. Ektefelle 1/4
Uten barn:Foreldre. Evt. søsken
Uten barn:Foreldre. Evt. søsken
Uten barn:Foreldre 1/2. Ektefelle 1/2
Særkulls-barn:-
Særkulls-barn:Barna arver alt
Særkulls-barn:Ektefelle 1/4 min 4G. Barna 3/4

3. Kan du gi eksempler på forsikringer mange kanskje ikke tenker på, men som kan være nyttige?

- Her vil jeg gjerne nevne forsikringen som kalles Alvorlig sykdom, eller Kritisk sykdom. Dette er en veldig enkel og grei forsikring som gir skattefri engangsutbetaling ved endelig stilt diagnose. Pengene kan du bruke på akkurat det du ønsker; økonomisk avlastning i en vanskelig tid, alternative behandlingsmetoder eller kanskje en familieferie. Anbefalt forsikringssum er en brutto årslønn.


Les mer om hvilke diagnoser som dekkes av forsikringen her.

4. Er det nødvendig med barneforsikring?

- Ja, alle som har barn burde tegne en barneforsikring. Denne gjør det enklere for barnet og familien om barnet skulle bli syk eller utsatt for en ulykke, og vil utfylle det offentlige tilbudet. Barneforsikringen inneholder også en uføredekning som sikrer barnet et visst inntektsnivå selv om han eller hun skulle bli ung ufør. Denne kan også videreføres til uføreforsikring for voksne uten ekstra helseerklæring.


Du kan lese mer om barneforsikringene vi tilbyr her.


Ønsker du å snakke med oss for å avklare dine behov og få et godt tilbud? Send inn skjema under, så tar en av våre rådgivere kontakt med deg.

Ja takk, jeg vil gjerne få tilbud på personforsikringer

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024