Færre skader med båtførerprøven

Mange ulykker og skader på sjøen kunne vært unngått dersom båtførere hadde bedre kunnskap. Granne spanderer derfor eksamen på alle kunder som ønsker å ta båtførerprøven i sommer.

I de siste årene har det vært en stor økning i kjøp og salg av fritidsbåter, og kravet om kunnskap blir derfor stadig viktigere. Båtførerprøven er obligatorisk for alle personer som er født 01.01.1980 eller senere og som skal føre fritidsbåt med største lengde over 8 meter, eller har motor på mer enn 25 hestekrefter.

Gratis båtførerprøve

- Båtførerprøven er viktig for å skape trygghet på sjøen. Derfor spanderer vi nå eksamen på kunder som tar prøven i sommer, sier Havarisjef Erling Kløvning i Granne.

Dette har Granne gjort flere sommere på rad, og alt du trenger å gjøre er å sende inn kopi av kvitteringen til oss. Vi ønsker å oppfordre alle til å ta prøven.

Tallene viser at flere og flere nå tar båtførerprøven, men ennå er det mange som dropper å gjøre det. Konsekvensene kan bli alvorlige.

- Dessverre er mangel på kunnskap ofte årsaken til ulykker med småbåter. Ved å ta båtførerprøven lærer vi mye om hvordan å oppføre seg på sjøen, som kan være en god investering, sier Erling.

Kan bli dyrt

Å kjøre uten båtførerbevis kan få økonomiske konsekvenser, i form av et forelegg fra politiet. Dersom uhellet er ute og du får skade på egen eller andres båt, risikerer du også avkortning i forsikringen.

- Skadeoppgjøret fra forsikringsselskapene hensyntar om reglene er fulgt eller ikke. Er det brudd på reglene, ved å for eksempel kjøre uten å ha tatt båtførerprøve, risikerer du å ikke få dekket skadene gjennom forsikringen, sier Kløvning.

Rett vei

Det er flere som tar båtførerprøven nå, enn før. Likevel er det altfor mange som dropper det. Dette gjelder spesielt de som er født før 1980 og ikke er pålagt å ta den.

- Heldigvis er det mange ungdommer som nå tar prøven. Vi skulle gjerne sett at flere voksne også tok båtførerprøven, selv om det ikke er krav om det. Her lærer du mye om sikkerhet ombord i en båt og hvordan å ferdes trygt på sjøen, sier Kløvning.

Send oss en henvendelse via epost med kopi av kvittering, dersom du tar båtførerprøven i sommer, så sponser vi dette. Dette kan gjøres frem til september.

Les mer om båtførerprøven her.

Vi ønsker alle en riktig god og trygg sommer på sjøen!

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024