Husk å sikre din beste venn - i både bil og båt i sommer

Sommeren har kommet, og mange firbente skal være med på turer, både til sjøs og til lands. Les våre tips for å sikre hunden både i bil og båt.Sikring av hund i båt


Hunder liker aller helst å ha fast grunn under potene, men de har også veldig lyst til å være sammen med sine eiere. Du kan derfor trene hunden opp til å like sjølivet, og legge til rette for deres premisser på båt.

Det er viktig å begynne rolig med korte turer, for hunder kan også bli sjøsyke - akkurat som mennesker. Har du hund om bord bør du uansett legge inn korte distanser slik at hunden har mulighet til å raskt komme på land, og pass på å ikke legg ut på båttur med hunden i ruskevær.

En viktig del om bord i båt er redningsvester, og dette er også viktig for hunder. Mange tenker kanskje at hunder er flinke til å svømme, men de kan også bli skadet når de faller over bord eller kan få panikk og bli fort nedkjølt. Derfor er det viktig å få en rett tilpasset flytevest til hunden.

Sikring av hund om bord i båt er litt forskjellig ut ifra båtens størrelse. Uansett så kan det være greit å ha ei sikkerhetsline på hunden når den er om bord i båten. Denne må festes til flytevesten og ikke til hundens halsbånd, da hunden kan bli kvelt dersom den faller over bord.

Det er også lurt at hunden får fast plass om bord i båten. Se først hvor hunden er mest komfortabel om bord, og lett til rette. I større båter er det lurt å ha tepper og matter om bord slik at hunden ikke sklir om bord på det glatte underlaget.

Under lengre båtturer bør hunden ha tilgang til vann, og da er det greit å for eksempel kjøpe vannskåler med slingrekant, da det lett blir en del søl med vanlig vannskål.

Det er også viktig å spyle hunden dersom den har badet i saltvann, og tørke pelsen skikkelig slik at den ikke går rundt fuktig, dette for å unngå eksem og kløe.

Til slutt så vil vi minne om at hunden preges av vår oppførsel, og stresser vi - så stresser hunden. Oppfører vi oss rolig så vil hunden være rolig om bord, og ha det bra.Sikring av hund i bil

Visste du at en liten chihuahua på 2 kg vil veie nesten 80 kg ved krasj i 50 km/t og 100 kg ved krasj i 100 km/t? En hund på 30 kilo veier det samme som en flodhest (1750 kg) ved krasj i 50 km/t!

Lovverket sier at all last skal sikres forsvarlig i bil, og sikringskravet gjelder også for våre firbente familiemedlemmer. Sikring er viktig både for dyrets sikkerhet og for andre som sitter i bilens sikkerhet.

Der det er mulig bør hunden derfor sitte i et bur, men om ikke det er mulig med bur, må hunden plasseres bak et gitter eller nett, eller være fastspent i en sele. Velg utstyr som er kollisjonstestet og av god kvalitet.

Pass også på at hunden har det komfortabelt med teppe eller annet godt underlag.

Akkurat som på båt, er det viktig å begynne rolig med korte turer dersom hunden ikke er vant med bil. Noen hunder blir bilsyke, og krever mer trening, så ta hensyn. Oppmuntre med godbiter og ta gode pauser på bilturen, der hunden kan få mat, drikke og mosjon.

Sist, men ikke minst - forlat aldri hunden i bilen alene, den blir raskt en varmefelle om sommeren.

God sommer, og nyt livet både til sjøs og til lands med dine firbente!

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024