Kundehistorie - frostskade på hytta

Selv om vi håper på nydelig vintervær og skiføre på fjellet i år så kan kalde temperaturer og mye snø øke risikoen for skade. Fritidshus og hytter er spesielt utsatt når de ikke blir jevnlig sjekket eller når varmen ikke står på.

For en av våre kunder ble skaden stor da stoppekranen og varmen ikke fungerte som det skulle. Et resultat av en del uflaks, men med flere enkle tiltak kan risikoen minimeres betraktelig.

Skaden skjedde i en fritidsbolig/anneks. Alt så fint ut når kunden dro. Stoppekranen ble stengt av, varmen sto tilstrekkelig på i stuen og soverom, og på badet var varmekablene på. Døren på badet sto også på gløtt slik at varme fra rommet også skulle varme litt i stuen. Kunden åpnet vannkranene slik at eventuelt vann i rørsystemet kunne komme ut, og dro hjem.

Det tok noen uker før kunden dro tilbake til annekset. Her ble han møtt av et trist syn. Det viste seg at stoppekranen ikke var helt tett, og vann hadde dermed rent ut fra kranene i hytta. I tillegg hadde strømmen til varmekilden blitt brutt av ukjent grunn. Dette kan skyldes jordfeil eller sikring som har slått ut. Resultatet ble store frostskader i hele annekset, etter at vannet hadde flommet ut av vannkranene og frosset i tykke islag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Uhell kan skje de fleste, og det viktigste kunden gjorde i dette tilfellet var å ha riktig forsikring.

I tillegg til å stenge av vannet og ha på tilstrekkelig varme, kan følgende tiltak forhindre denne type skade:

  • Sjekk at stoppekranen fungerer før hytta/annekset forlates
  • Sørg for hyppige tilsyn med hytta/annekset om mulig
  • Installer overvåking på innetemperatur slik at det oppdages om strømmen faller ut

Husk å ta vare på hytta i vinter, og skriv gjerne en sjekkliste som du kan ha liggende. Og husk å ha forsikring!

Vi håper du får en trygg vinter med fine forhold både inne og ute.

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024