Vårklargjøring for campingvogn og bobil

Våren er endelig her, og det betyr at det snart er tid for å ta bobilen eller campingvogna ut av vinterlagring og gjøre den klar for nye eventyr. Her får du noen tips og råd for en trygg og problemfri start på camping-sesongen.

1. Sjekk dekk og lufttrykk

Det er viktig å kontrollere dekkene på både bobil og campingvogn etter en lang vinter. Sjekk dekkene for sprekker, buler og unormal slitasje. Husk å sjekke lufttrykket og justere det etter produsentens anbefalinger.

2. Kontroller bremser og lys

Sjekk at bremsene fungerer som de skal og at bremsevæsken er på riktig nivå. Kontroller også at alle lys fungerer, både på bobil og campingvogn. Husk å sjekke blinklys, bremselys og kjørelys.

3. Gjennomgang av gassystemet

Gassystemet i bobiler og campingvogner må kontrolleres nøye for lekkasjer og skader. Sjekk slanger, rør og ventiler. Bytt ut gamle og skadede slanger. Husk å teste gassapparater for å forsikre deg om at alt fungerer som det skal.

4. Vann- og avløpssystem

Tøm og rens vannsystemet, og fyll det deretter opp med friskt vann. Kontroller vannpumpe, slanger og kraner for lekkasjer. Sørg også for å sjekke og rengjøre avløpsrør og toalettsystemet.

5. Batteri og elektriske systemer

Kontroller batteriene og lad opp om nødvendig. Test alle elektriske systemer og utstyr for å sikre at alt fungerer som det skal. Sjekk også sikringer og ledninger for tegn på skader.

6. Rengjøring og ventilasjon

Gjør en grundig rengjøring av bobilens eller campingvognens interiør og eksteriør. Sjekk taket, vegger og gulv for tegn på fukt og mugg. Pass på å lufte godt ut for å fjerne eventuell fuktighet og dårlig lukt.

7. Oppdater forsikring og veihjelp

Sørg for at forsikringen er oppdatert og inkluderer de nødvendige dekningene for bobilen eller campingvognen. Det kan også være lurt å ha en veihjelpsavtale på plass, slik at du får rask hjelp hvis noe skulle skje.

Husk at du må digitalt påregistrere sesongkjøretøyet dersom du avregistrerte det på høsten/vinteren.

Vi ønsker deg en fantastisk campingsesong!

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024