20-åring satser med ny fiskebåt

Da Roy-Morten Skorpen Skår ble oppringt for en prat var han i full gang med å dra garn til havs i Lofoten. Det var nettopp dette som var drømmen da han allerede som 20-åring valgte å bygge sin egen fiskebåt.

Roy-Morten har aldri vært i tvil om hvilken yrkesretning han skal ta. Til tross for sin unge alder har han lang fartstid på havet. Han vokste opp med båt, og startet allerede som 13-åring med en 27-fots Mørebas og deretter en en 35-fots Nordansjark som 17-åring. Nylig kjøpte han en islandsk speedsjark fra Trefjar, som har fått navnet “Skårungen”. Båten ble levert i januar i år.

Trofaste Skårungen

At den nye fiskebåten fikk navnet «Skårungen» er ikke tilfeldig. Det var nemlig også navnet på hans aller første båt. – Det gikk så bra med det navnet den gang, så jeg valgte å ta med navnet videre, sier Roy-Morten som sier at han har lært mye fra pappa Roy Are Skår. – Han har lang erfaring, og jeg har lært mye av å være med han på fiske opp gjennom årene.

Fiske både som jobb og fritid

At fiske er en lidenskap for Roy-Morten er det ingen tvil om. Sjarkfisket er nemlig å regne som en hobby i tillegg til at Roy-Morten driver fiske på pappas kystfiskebåt «Jøkul» og etter hvert den nye «Skår Senior». For tiden er Roy-Morten i gang med siste året på styrmannsskolen i Måløy og har lagt bak seg to års lærlingtid på «Jøkul». Akkurat nå er han i Lofoten hvor han fisker torskekvota på sjarken. Totalt regner Skår med å fiske om lag 80 tonn torsk og 70 tonn makrell på alle sine kvoter i år. I tillegg planlegger han å ta turen nordover på forsommeren for å fiske blåkveite. Vi ønsker lykke til!

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024