En liten båt stappfull av grønn teknologi

Et nyutviklet elektrisk vinsjesystem, elektriske nottromler og en motor som er miljøvennlig og rimelig i drift. Dette er noe av det den 28 meter lange båten inneholder.

– Miljøgevinsten er større enn vi først trodde. Drivstofforbruket viser seg å være langt mindre enn antatt, sier Herøy-reder Hans Remøy.

Hans eier Remøybuen sammen med Dag Remøy, Vegard Kvalsvik og Helge Kvalsvik. En båt som opprinnelig var tenkt som en småtråler, men endte opp som en snurrevadbåt. – Planen var å levere fersk fisk, men for å få mulighet til å jobbe mer fleksibelt bestemte vi oss for å bygge et fryseri om bord, sier Hans og snakker da om en egen fabrikk som kapper og sløyer, samt et fryserom på 220 kubikk. Båten fisker hvit fisk, og nå som de befinner seg i Båtsfjord i Finnmark er det torsk, hyse og sei det går i.

En båt med et grønnere fokus

Det regjerer et grønt skifte i bransjen. Når Remøybuen skulle bygges var miljøvennlige løsninger viktig for eierne, noe som ikke alltid er så lett om bord båter av den størrelsen. – Remøybuen er 28 meter lang og 9,5 meter bred, og med det innholdet er det en unik båt. Første båten i sitt slag, sier Hans. Selve overleveringen var preget av forsinkelser som pågikk i 5-6 måneder, men siden overleveringen har alt har fungerer glimrende. Ingen barnesykdommer å spore.

Forsikret hos Granne

Hans har vært kunde av Granne i flere år, og estimerer at han har forsikret omkring 30 båter hos selskapet. – Kundebehandlingen og imøtekommenheten i Møretrygd er upåklagelig, så det er mitt naturlige valg når mine båter skal forsikres, sier Hans, som tror Remøybuen blir hans siste båt. I det minste for denne gang.

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024