Vi gratulerer til Havsnurp med den nye, miljøvennlige båten fra Karstensen skipsverft

Vi ønsker å rette en stor gratulasjon til Havsnurp for overtakelse av deres nybygg, bygget av anerkjente Karstensen skipsverft. Den nye båten markerer en betydelig milepæl og representerer det nyeste innen sikkerhet og miljøvennlighet innen skipsfart.

Fremragende Sikkerhetstiltak

Sikkerhet står i høysetet når det gjelder den nye båten til Havsnurp. Den er utstyrt med et avansert diesel-elektrisk system som kombinerer tunnel- og Azimuth-thruster. Dette gir ikke bare ekstra kraft og manøvrerbarhet, men gir også en ekstra sikkerhetsmargin i tilfelle av uforutsette hendelser eller havari. Ved behov kan båten til og med seile ved hjelp av dette systemet.

En annen forbedring i sikkerheten er det vanntette lastedekket. Dette gjør lasting og lossing av fisk til en tryggere prosess, da mannskapet kan jobbe under tak uten å bekymre seg for vær og vind. Dette bidrar til å opprettholde en sikker arbeidsmiljø selv under utfordrende værforhold.

Avanserte Klimatiltak

Den nye båten til Havsnurp er ikke bare sikker, den er også miljøvennlig. Ved å investere i større propeller, reduserer den båtens brennstofforbruk betydelig under seiling og gir samtidig mer kraft under tråling. Den slanke og spisse baugen gjør at båten glir lettere gjennom sjøen, noe som også bidrar til å redusere energiforbruket.

Alle vinsjer om bord er elektriske, noe som ikke bare minimerer energiforbruket, men også gjør det mulig å regenerere effekten når trålen skytes av. Dette optimaliserer båtens energiforbruk og reduserer utslippene.

For oppvarming benyttes et innovativt heat recovery system som utnytter varmen fra motoren til å varme opp skipets dørker. Dette reduserer ikke bare energiforbruket, men minimerer også utslippene, og bidrar til å gjøre båten enda mer miljøvennlig.

Oppsummering

Den nye båten til Havsnurp, bygget av Karstensen skipsverft, er ikke bare imponerende teknologisk, men også et bevis på engasjementet for både sikkerhet og miljøvennlighet. Med sine avanserte sikkerhets- og klimatiltak, setter den en ny standard for bærekraftig skipsfart. Vi gratulerer Havsnurp med dette imponerende fartøyet, og ser frem til å se hvordan den vil bidra til en tryggere og mer bærekraftig fremtid for havet og miljøet vårt.

Vi takker for tilliten, og ser frem til å fortsette det lange og gode samarbeidet!

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024