Salget av elsparkesykler fortsetter – men mange glemmer den lovpålagte forsikringen

Elektronikkbransjen forteller at de selger elsparkesykler som aldri før, og at det eksisterer rundt 500 000 private elsparkesykler i Norge i dag. Mange gjør seg klar til våren og gleder seg til å bruke elsparkesykkel til jobb, skole og i fritiden, men den lovpålagte forsikringen venter de med.

Mange er rett og slett ikke klar over at de trenger forsikring. Som fører av en elektrisk motorvogn kan du komme i et ansvar dersom du skader andres eiendom eller andre personer. Før var dette ansvaret dekket under innboforsikringen din, men nå kreves det en egen, separat ansvarsforsikring slik som på biler og andre kjøretøy som går mer enn 10 km/t.

Ikke vent til sesongen er i gang

Denne endringen av klassifisering av elsparkesykkel skjedde fra 1. januar 2023. Likevel venter mange med å skaffe seg forsikring, kanskje fordi sesongen for elsparkesykler ikke er helt i gang. Dette kan i verste fall gi en stor kostnad.

- Vi ser at noen kunder henvender seg til oss for forsikring av elsparkesykkel, men den store pågangen har ikke skjedd. Dette vil nok endre seg når våren og sommeren kommer, men vi anbefaler alle kunder å ordne forsikringen allerede nå, for å følge loven og minimere risikoen for at de selv kan komme i et erstatningsansvar, forteller Fred Hansen, salgsleder i Granne.

Hva er konsekvensene av å ikke ha forsikring?

Som eier av elsparkesykkelen, er du ansvarlig dersom noe skulle skje. Dette gjelder også når den er parkert i garasjen eller på loftet. Et eksempel er dersom det skulle oppstå en brann som følge av lading av sykkelen når den står parkert. Har du ingen ansvarsforsikring kan du selv måtte ende opp med å betale skadene både på ting og personer.

Et annet eksempel er dersom barna i familien bestemmer seg for å bruke elsparkesykkelen, før foreldrene har ordnet forsikring. Skader barna ting eller personer ved bruk av sykkelen kan eier/bruker bli stilt økonomisk ansvarlig og risikere å måtte dekke kostnadene relatert til ulykken.

Føl deg trygg på veien

Endringene for elsparkesykkel ble satt av Samferdselsdepartementet, med bakgrunn i alle skadene som de siste årene har oppstått som følge av bruk av elsparkesykler. Med en lovpålagt ansvarsforsikring sikres andre trafikanter bedre erstatningsdekning ved ulykker.

Vår ansvarsforsikring dekker ubegrenset sum ved personskade og inntil 100 millioner ved tingsskade.

Dette skaper trygghet til både fører og andre trafikanter, slik at du kan nyte våren og sommeren på hjul uten bekymringer.

Les mer om kriteriene for forsikring av elsparkesykkel her.

Ta gjerne kontakt med Fred for forsikring av elsparkesykkel.

Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024