Nye Magne Arvesen

Nye «Magne Arvesen» med tryggere og mer effektivt fiske

Engenes Fiskeriselskap holder stødig seilas og sjøsatte nylig en ny, topp moderne tråler. Den 70 meter lange tråleren er bygget av Gondan Skipsverft i Spania, har Rolls-Royce / Kongsberg design, og kan vise til en driftseffektivitet som er 20 % bedre enn forrige generasjons trålere.

Levende fisk helt fram til anløp

Tråleren har fått navnet «Magne Arvesen», etter faren til søsknene Inger Anne, Vibeke Marie, Børge og Johannes Arvesen, som er daglig leder i rederiet.

– Magne Fritjof Arvesen la ned en stor innsats og la selve grunnlaget for rederiets satsning i fiskerinæringen, forteller Johannes.

Båten er utstyrt for maksimal fangsthåndtering og verdiskaping. De tar i bruk det siste innen teknologi og er med det med på sikre videre utvikling av ny teknologi for enda bedre løsninger i fremtiden og samtidig øke effektiviteten på fiske.

– Bare de ti siste årene er båtene som bygges i dag blitt 20% mer effektive takket være ny teknologi og vår evne til å ta den i bruk. Det som er litt spesielt med denne båten er at det er vår første som er bygget for å holde fisk levende frem til den prosesseres. Det blir spennende å følge med på fremover, sier rederen.

Enklere og tryggere for mannskapet


Skroget på «Magne Arvesen» er utviklet for å ivareta sikkerheten til mannskapet og tilrettelegger for best- og enklest mulig utførelse av arbeidsoppgavene om bord.

– Vi gleder oss til at mannskapet skal få gå om bord i båten! De får arbeide fra en splitter ny, topp moderne båt med fasiliteter av ypperste klasse, forteller Johannes.

Johannes Arvesen foran tråleren Magne Arvesen

Foto: Engenes Fiskeriselskap AS

Rolls-Royce design og 80% norske leverandører

Selve båten er bygget i Spania, men tråleren er fullspekket av teknologi og utstyr fra norske leverandører.

– Vi har hatt en fantastisk dialog med verftet i Spania under hele byggeprosessen, forteller rederen. Takket være Teams har vi klart å opprettholde effektivitet og fremdrift og vi kom ossunna med kun en måned forsinkelse på grunn av Covid-19.

Om bruk av leverandører, forteller Johannes følgende. – Om lag 80% av leverandørene er norske. Det kommer av at det er her vi både får kvaliteten vi krever til konkurransedyktige priser, og også fordi vi opererer i norske farvann. Det er de som er nærmest som må hjelpe oss dersom vi skulle trenge bistand til noe mens vi er ute. Gode relasjoner er viktig å ivareta,og en god grunn i seg selv til å legge igjen ressurser i nærheten av der vi bruker mesteparten av tiden vår.

Optimal drift – redusert miljøavtrykk

Det hybride fremdriftssystemet, dekksmaskineri, samt elektro- og automasjonssystemene om bord vil bidra til at fisket gir redusert miljøavtrykk, mer effektiv drift og en høyere sikkerhet om bord.

– Hvis vi sammenligner med «Langenes» for eksempel, så har vi økt kapasiteten til å kunne laste det dobbelte. Det gjør at vi kan gjennomføre lengre turer uten å måtte avbryte eller mellomlosse. Det sparer både på kreftene til mannskap om bord, utstyr, drivstoff og et hav av tid, forteller Johannes.

Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop
Johannes Arvesen foran tråleren Magne Arvesen

Godt og langvarig forhold til Granne

Engenes Fiskeriselskap har hatt et sammenhengende kundeforhold til Granne i over 25 år.

– Mitt kundeforhold til Granne er svært godt og de fortjener mye skryt, forteller Johannes og fortsetter; vi har dessverre opplevd det verste som kan skje i min bransje – et stort havari.Og det er da du får kjenne på om du er ivaretatt, det er da det gjelder. Jeg må si at måten Granne håndterte denne saken på var enestående. Vi hadde en tett dialog og spilte på lag med hverandre – på samme kanal. Jeg håper virkelig ikke dette skjer igjen, men det er uvurderlig å vite at dersom noe skulle skje, så er Granne der, tilgjengelig og hands on.

Hvor går første turen? – Etter justeringer og fiskeprøvetur utenfor Ålesund, venter seifiske i Nordsjøen. Etter tre uker der bærer det videre nordover for å fiske torsk. Medio juni og utover er det rekefiske som står på agendaen, avslutter Johannes Arvesen.

Vi takker for et nært og godt samarbeid gjennom flere tiår med Engenes Fiskeriselskap AS og gratulerer med en ny flott tråler – Skitt fiske!

Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop
Granne forsikring logo

post@granne.no

+47 70 10 12 50

Org.nr 838 797 172

@ Granne forsikring 2024